Akasztanék: a robogósokat

Ma reggel ami volt a városban az a horrorok horrorja, maga a pokol földi megjelenése, a közlekedések káoszainak a királya, a roggyant elmebetegek találkozója volt. És ez a leírás semmi ahhoz képest, ami engem, szerencsétlen földi halandót a kicsin motorján ülve fogadott a Dózsa György úton a vasúti aluljáróhoz érve.

Az bazmeg, hogy az én I. Lajosomat basztatják a műszakin egy érthetetlen dolog, mert olyan füstre értem oda az aluljáróhoz, hogy azt hittem kigyulladt valami benne, mivel a forgalom állt (én buszsávon fel), az aluljáróban meg sűrű füst.
Aztán megindult mindenki, hát én is. Leértem, fulladás közeli állapotba kerültem, majd megindult egy olyan leírhatatlan baszakodás, amit most csak érintőlegesen megpróbálok visszaadni, de amúgy semmi értelme, mert ezt bőven lehet látványra és veszély faktorra szorozni egy nagyságrenddel.

Ugyanis aluljáróban beért 2db robogós, 1 kicsi, 50-nek látszó százakárhanyas, meg egy nagyobb rendszámos trikós mácsós a csajával. Előttünk troli, busz, troli trió, eggyel bentebb a nem-kigyulladt de iszonyatosan füstölő teherautó, hogy baszná meg az a rendőr aki nem állítja azonnal le, a távolban pedig a japán földrengés utáni autótelepeket idéző KÁOSZ.

Ebben a káoszban volt az, hogy engem, az ezerkibaszotthétszáz köbcentis motoromat a Hősök terénél jobbról a kicsi, balról a nagy robogó nyomott le, de úgy, hogy én rendesen próbáltam sávot váltani, a kocsik közé udvariasan bemenni és másokra figyelni. Ezek meg mintha kötelező lenne, nyélgázzal téptek ki mögülem, hogy aztán 5méterrel odébb satuval megálljanak, persze nem egymás mögött, hanem két külön sor közt, hogy biztos egymásra tolják az autókat. Itt éreztem úgy, hogy akkor jó, én most maradok a háttérben és megnézem hányan halnak meg.

Az eredmény zéró lett, de ezt csak maguknak nem köszönhetik. Persze 2 lámpával odébb már utolértem őket. A hideg kirázott a fejüktől. Meg a gondolattól, hogy a csajjal aki szintén egy trikós felsőben volt, felborulnak és szépen kapnak egy csontig tartó smirgli kezelést. Ahh. Idióták.

Rendszámot a kismotorokra, a hülyékre meg lakatot. Nem én vagyok itt a veszélyes az agyon adóztatott sok lóerős motorommal, hanem azok, akiknél se erő, se ész.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük