Telenor internet hordozható Wi-Fi-ben (MiFi)

Emlékeztető magamnak.

A Telenor-os Hello Data Start korlátlan mobilnettel társított hang alapú kártyáját elvileg telefonolására kell használni. Szerződés szerint. Ettől függetlenül az eladó lány annyit mondott, hogy néha írjak egy sms-t, indítsak egy hívást. OK.

Vettem egy ZyXEL WAH7706 LTE Cat6 MiFi routert. Ment is beletéve azonnal és szépen. A baj az eszközzel volt, mert két naponta lefagyott, de annyira, hogy órákon át tartó akksi ki-be, reset, restart ciklusok után kelt életre. Talán. Na két ilyen garis csere után, másikat vettem. 

Zyxel WAH-7706

A másik egy TP-LINK M7350 lett. Szép és okos, azonban belerakod a Telenor kártyát, ÉS NEM MEGY! Sehogyse nem. Annyira nem, hogy pár órás kétségbe esett próbálkozások után felhívtam a telenor ügyfélszolgálatot, ahol azt kamuzva, hogy amúgy hívásra használom, de épp vidékre megyek és kéne a MiFi sem tudtak segíteni, mert ilyet nem lehet. 

TP-Link M7350

Az internet azonban kegyes volt és a hívás közben jutottam el fórum oldalra, ahol elárulták, hogy hang kártyával az apn beállítás nem net, hanem online.

Létrehozva egy új profilt, minden adatot másolva a gyári beállításokból, csak ezt átírva, tökéletes fel is ment a 4G hálózatra. Van net. Köszi Telenor.

Update:

Ennek már 2-3 hónapja, és a TP-Link szépen teszi a dolgát. Kezelhetőbb, jobban bírja akksival, alapvetően ügyesebb eszköz. Egyetlen hátránya, hogy nincs egyszerre 2.2 és 5 GHz. De ez meg igazán szükségtelen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük