Új OS X telepítés béta után

Clean install, vadi új gép. Ennek kapcsán készítek egy listát magamnak (is), hogy ne felejtsek el semmit legközelebb, hogy mikor-mit-hogyan kell visszapakolni a munkához.

Backup

Legfontosabb dolog. Time Machine-t használuk FreeBSD alapokon, ott meg is van percre pontosan minden, azonban az bizony a 10.11 El Capitan formájában van, így használhatatlan Yosemite-n, tehát ez a vonal teljesen kiesett.

Hogy ne kelljen órákat tölteni fájl másolással, és izzadva azon gondolkodni, hogy mit is felejtettem el, a biztos megoldást választottam: teljes home mappa menteése

Semmi backup szoftver, semmi gui, rsync a tuti

rsync -avz --progress -e "ssh -T -c arcfour -o Compression=no -x" /Users/stenza stenza@kocka:/mnt/storage/macosx

Ezzel meg is mentettünk a teljes user mappát, vagyis a Library, az Application és minden fájl, beállítás, log, és ami utólag eszembe jut meglesz.

Telepítés

Mivel manapság se CD-t nem adnak, de már a szépséges Apple pendrive-ot se, a retinás macbook-ban pedig nincs cd-olvasó se, így jobb híján le kell tölteni egy Yosemite installt, majd abban egy util-al gyártani egy bootolható pendrive-ot, amiről aztán mehet a telepítés.

Részletek ezen a macwrold.co.uk linken.

Ha megvan a pendrive, partíció törlése, akkor mehet fel a tiszta rendszer. 12 perc alatt talpra is állt (usb3.0 pendrive).

 

Nincs más hátra, jöhet a gép munkára beállítása…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük