A Ducatis

Volt szerencsém ma bent járni a Liszt Ferencen, körbe, a Hegedű – Paulay Ede irányból, ahol is az egyik kint ülőke előtt állt egy Ducati, rá is pöffentettem egy MT-vel, csak hogy tudja mi a pálya. Éreztem, hogy a gazdája lesi…

… nem is tetszett neki, naná hogy nem. Á. mondta is, hogy mindenki nézte az MT-t, persze ezt már észre sem veszem. Na, de a Ducatis.
Leparkoltam, fel az irodába, majd fél óra múlva indulás. Cuccolok fel, jön a Ducatis, tőlem 20-30 méterre már sisakot kapja ép fel, közben én már kész lettem és kigurultam a piros lámpához, jobbra indexelve az Oktogon felé ki az Andrássy-ra.

Hogy-hogy nem, mellém áll a csattogó zörgő száraz kuplungos gépével. Ránézek, odaköszönök, engem így tanítottak. Vissza biccent. Aztán elkezdi rángatni. De a Ducati hangja valami borzasztó. Én értem, hogy az MT Akrapovic kipuffancsai mellett összement a kukija, de miért húzkodja?

Itt egy minta hang: http://www.youtube.com/watch?v=sh4U4WX3Dw8&t=16, ez ugyan nem gyári dob, de mögötte jól hallatszik a doboz csavar rázva nem keverve hang a háttérben.

Aztán abbahagyta. Sárgult a lámpa, kilőtt mellőlem/mögülem, index nélkül jobbos (gyalogosoknak zöld), át mindenki előtt, aztán Oktogonnál várt. Én ott is jobbra mentem indexelve, na ő nem, fogta magát és csak simán átjött előttem, aztán balos a Nyugati felé. Persze ott is sárgán kilőtt, én meg nagy békésen követtem. Mondjuk a 2.5x akkor motor miatt nem volt semmilyen utána menjek kényszerem. Utolértem mindenhol, aztán a nyugatinál jobbos dobtam hazafelé, így elhagytam végre a csörgését. Küzdött szegény, egyesben húzatta végig a Meki előtt, aztán próbált döntve cikázni, de kicsit kintebb csúszott a sávban a villamos felé, áááá. Nem volt könnyed.

Definiáljuk a csávót: Ducatis faj, nagymenő, de kölyökképű, most lépett ki az FHM-ből. Azért motorozik, mert valamelyik férfi magazinban látta. Azokban pedig Ducati van. Motoros ruházat kimerül egy Ducati bőr kabátban, meg a kötelező bukóban. Előbbi egy jó kabát, de utóbbi valami design lófasz nyitott bukó volt, kb ez, de persze a borostás képének ez állt jól, valami iszonyat férfi-bogár napszemüveggel.
Kesztyű nem, csizma nem. Farmer volt, meg egy külső szélére letaposott vászon tornacipő, az a fajta amelyiknek 5mm csak a talpa. Ezzel nyomta. Trendi volt, ja. Csak a hátsó gumiján már hiányzott a minta, mert arról nem szólt a magazin, meg az érdekes autók közti cikk-cakkról sem.

De menő volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük