Bohóckodás

Nem politizálok, így most sem fogom tenni. Legalábbis nem hadjárat módjára, nem írtok tűzzel-vassal senkit. Az alábbiakban objektív, tényszerű dolgok következnek.

Tekintettel pedig arra, hogy ez itt az én homokozóm, ha nem tetszik valami, akkor moderálok.

Ott kezdődött, hogy elolvastam ezt a cikket. Egy nagy kavarás az egész cikk, lószar. De a tartalma mellett nem tudok elmenni.

Úgy állítják be az egészet a cikk elején, mint ha nem a városka polgárai akarták volna (jó, lehet nem mind) és mintha valami elmebeteg zsarnok zsoldosai vették volna át a hatalmat. Hát nem. Egész egyszerűen annyiról van szó, hogy amíg basztatják a nem-rendes-emberek (statisztikából jól tudjuk kik) a rendes-embereket, akik megdolgoznak a javaikért és ezt a nem-rendes-ember megélhetés címszóval úgymond legálisan teszi, addig azt mondom védjék meg. Baszki a 60-70 éves öreg bácsika, nénike nem azért baszakszik naphosszat a földjén, kertjén, piacon, hogy azt valaki önkényesen elvegye. Ha viszont ezt az önkényes elvételt nem tudják/merik/akarják megakadályozni, ott államilag, akkor bazmeg ne csodálkozzon ha a rendes-ember a kezébe veszi a dolgokat. Persze hirtelen az lesz a bűnös. Mert nem megélhetésért teszi (lófaszt nem), mert ugye diszkriminálják, mert ön-bíráskodik, mert nem kisebbség és mert nincsenek harmincketten. Csak azt szeretném kérni, hogy akkor menjen le egy EU-s jogi polírozott fasz a faluba és amikor majd nem mer kimenni a málnásba, mert fejbe basszák és elviszik a megélhetését, akkor legyen liberális, vegye elő a vaskos jogi kódexét, alkotmányát, meg amit akar és védje meg magát. Könnyű elnézőnek, megértőnek és megbocsájtónak lenni onnan, ahonnan hazatoloncolják a nem kívánatos embereket.

Az index pedig kamuzik a megfélemlített lakosságról, mert 3 sorral odébb írja, hogy több település is szeretne kérni a jelenlétükből. Naná, mert kell nekik ez a fajta rend. Milyen fajta? Olyan ahol megvédik amiért dolgozol, ahol a gyereked azzal a kerékpárral jön haza amivel elment, ő maga ette meg az uzsiját és a suliban sem pofozták fel a tanárt és a reggel felásott kertben még este is ott a paradicsom és nem téged akasztanak ha kerítésen belül fejbe kólintod a tolvajt.

A megélhetési bűnözés egy nem elfogadható fogalom. Mint, ahogy az sem, hogy egyes (sok) tanulmány szerint a kultúrájuk része. A kultúra nem áll semmilyen jog vagy alkotmány felett. Hisz mi lenne itt, ha minden nép a sajátja szerint élne? A kínai kutyát vágna az utcán, a muszlimok meg karddal terjesztenék a hitet? Nem. Mindannyiuk él az adott ország törvényei szerint civilizált emberként. Remélhetőleg.

Ezért viszont jár a pont a szerzőnek:
Az a kormány, amelyik nemhogy cselekedni, érdemben megszólalni sem képes ebben a helyzetben, miközben minden nevetséges bohóckodásra jut ideje és energiája, semmilyen tiszteletet sem érdemel.

Lássunk már egy kicsit mögé. Miért is? Általánosságban elmondható, hogy válságot kezelni szar dolog, nem népszerű. A népszerűség pedig fontos mérce minden kibaszott politikai erőnél. Abból nem vesztünk. Pedig néha engedni kell belőle, hogy aztán nőjön. Ennyi eszük persze nincs, vagy nem bíznak magukban se.
Az pedig egyre nyilvánvalóbb, hogy mivel erőteljes, érdemi lépés sosem fog bekerülni róluk a történelem könyvekbe, hát kell valami ami majd így szól 50 év múlva:
“A II. Orbán-kormány volt az, aki bevezette a vármegye rendszert, de szintén Orbán Viktor nevéhez köthető az alkotmány újraszövegezése, illetve a nem kisebb jelentőségű köztársaság szó elhagyása az ország nevéből / államformából, s így új fizető eszközök veretése, címeres táblák cseréje.”
Vagy pedig röpdolgozat kérdésben: “Sorolja fel a II. Orbán-kormány válság idején hozott jelentéktelen intézkedéseit majd becsülje meg a feleslegesen elköltött forintok nagyságát. (10 milliárd pontossággal).”

2 comments

  1. “Szemet hunyni a bűncselekmények felett nem liberalizmus, hanem anarchia.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük