Fotózás, fénysátorral

Van a spottr-en egy remek cikk hogyan készítsünk lightbox-ot fénysátrat olcsó ikeás szennyes tartóból. A linkelt felállást készítettem el, okosabb rögzítés megoldással amit egy UTP kábel narancs érpárjával oldottam meg.

Kezdésnek beszéljünk a nevekről, mert van egy csomó. A következők vannak használatban: Light box, Soft box, Light tent, Soft box light tent és ezek magyar megfelelői. Én valahogy a sátrat érzem kifejezőnek, miközben ez a szennyes is inkább doboz szerű, de mégis. Off.

T barátom kerámiáinak fotózása volt a cél, ehhez készült a fenti sátor, vaku híján pedig 2db 500W-os sima halogén lámpa az OBI-ból, vagyis egy baráttól kölcsönbe. Jó sárga a fényük, de a WB ezt megoldja, formátum természetesen RAW.

Nagyon bevált a cucc, ár-érték arányban pedig a legjobb.
Egyetlen probléma, hogy a lámpák fénye kevés vagyis elég, de a varrások pici árnyékot dobnak, így a fehér papír sokszor szürke, ezt utólag kell korrigálnunk.

Ha mindent összeadunk, akkor a lámpák 5-10e Ft, a sátor (az Ikea szennyes) 1e Ft, a papír a sátorba még 2e Ft. Vagyis 10 ezer magyar forintból megvan.
A sátor felállítható 5 perc alatt, előtte persze első alkalommal a rögzítőket meg kell csinálni, 40 perc alatt megvoltam vele. 108 fotót készítettünk 2-3 óra alatt.

Jók lettek…

Bónuszként B-nek készíteni kellett Pöttyös Túró Rudi fotót a fia farsangi jelmezéhez. Ebből most egy képet alább bemutatok. A többit majd a jelmezzel.

Tags: , ,

7 comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük