Itt kezdődik a VJ karrierem

Van itt nekem ez a VJ-zés dolog. 2008 nyarán kezdődött a Fecske teraszon. K nevű ember mesélt, hogy milyen szoftver, milyen helyek, milyen videók, honnan, hogyan, mennyiért. Szóval beavatott én meg nagy izgalommal hallgattam. Most már így utólag persze tudom, hogy nagyobb volt a történet mint a valóság.

Közben persze elment 2 év, közös vetítések, nagyon kevés egyéni, ami főleg annak köszönhető, hogy én magam nem ismerem a buli szervezőket, így engem nem, csak a csapatot hívták. Így vagy ketten mentünk, vagy sehogy.

Nekem meg persze ott volt A projekt, így sok dologból ki is maradtam, mivel pedig nem mentem, így ki is koptam.

Történt azonban, hogy KP barátom elhívott a szilveszteri bulijába 2009-2010 határán, az Anker közbe, ami egy nagyon nagy egyéni buli volt egy 300nm-es megüresedett boltba. (Vicces volt, hogy kirakatban voltunk.) Na ott vetítettem, meg szilvesztereztem, kissé sok alkohollal. A lényeg az egészből, hogy aki ott zenélt és leszervezte a bulit – Medwe produkció – annak az embernek bejött, ahogy nyomattam a képet. A trükköm az, hogy zenére megy és nem stroboszkóp szerűen cserélem a loopokat, hanem kitartanak egy számot, de a felét / negyedét mindenképpen.

Visszatérve a tárgyhoz. Ezen ember hívott meg idén a Szigetre, méghozzá a Nescafé 3in1 Game Zone színpadára, vetíteni, komolyból, 1 hétig, pénzért.

A technika is jó végre, nem olyan mint a Corvin tető, hogy 2 projektortól már kimegy a biztosíték vagy mint a Dürer, hogy semmit nem látni.

Itt az alábbi eszközök vannak:

  • 4 óriás lcd tv a dj pult elején
  • 1 projektor a dj mögé
  • 2 teljes magas led fal a dj mellett
  • 1 széles led fal a színpad tetején
  • 1 széles led fal a kávézó részen (utóbbi kettőn Nescafé loop lesz)
  • Edirol V4 video mixer
  • 4 csatornás monitor
  • IBM Thinkpad Z60
  • Apple Macbook Pro

Hát ezek vannak kint. Már tesztelve, működik, frankó. Íme a részlegem :)

Nescafé színpad - Sziget 2010 fesztivál

Most boldogság van. Majd megpróbálok vinni nagy gépet, hogy tudjak rendes fotót is készíteni. A lényeg, hogy ott leszek. Kemény lesz a hét, mert reggel (~12-20-ig) munka. Ebből persze igyekszem visszamenni, valami nyaralás címszóval. Aztán haza, motor letesz, kerékpárra fel és irány a Sziget. Ha a Nagyszínpadon jó a cucc, akkor oda, egyébként meg 23-03-ig vagyok szolgálatban. Nescafé, így kávé lesz, megbízom szerint még kaja is lesz. Így erre nem lesz gondom. Hajnalban keró haza, aztán folytatás elölről. Ez így egész jól hangzik, de ebbe nem csúszhat semmi. Sem ügyfél, sem extra probléma. Meglátjuk.

13 comments

  1. Extra problema lenne a folyamatos irasbeli tajekoztatas kepekkel tarkitva? :)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük