Éjszakai séta

Kimentünk egy kicsit -22 fok körül este sétálni. Egészen extrém. Nem mentünk nagy távra, mert ez még a megérkezés estéjén volt miután felébredtem a hirtelen kóma alvásból. A szokásos öltözködés után lent azért meglepő volt a hideg. Nem vészes ennyi ruhában, de ami kint van bőrfelület, az megérzi.

Ilyenkor egyébként különösen durva a füst, ilyenkor fűtenek be a jurták a város körül, és durván érezhető, látható, mint azt az alábbi kép is mutatja. És ez tényleg nem köd vagy pára, ugyanis itt száraz a hideg, itt bizony füst van.

IMG_5635

A folyót néztük meg, ami nagyon durván vastagon befagyott, készítettem is róla képet. Itt ott repedő hangja volt, amikor mászkáltunk rajta, de ugrálva sem szakadt meg. Iszonyat jópofa volt.

A befagyott folyó

Arcom, orrom durván meghűl, és erősen gondolkodom a szakáll, de legalábbis a bajusz levágásán, ugyanis a lélegzéstől kicsapódik rajta a pára, ami megfagy, és ahogy mozog a szám beszédkor, egyből érződik ahogy repedezik fel. Ugyanez van egyébként orr, orrszőr kombinációval is.

IMG_5639Az orr egyébként is egy érdekes terület, mert a füst miatt olyan fika darabok gyűlnek össze estére, hogy szinte maguktól potyognak kifele.

Tesóm arcán mutatom a bajusz fagyást.

Bajusz fagyás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük