2 szó a ZESZ-ről

Az a baszd meg, hogy itt dekkolok fent nevezett intézményben 2.5 órája, és valami hihetetlen dolgok történnek itt.

Ha nem tudnád mi az a ZESZ, hát megmondom: Zuglói Egészségügyi Szolgálat. Én is csak azért tudom, mert elolvastam a házirendjüket, amit valami  mozaikszó fasz-fetisiszta írhatott, mert hemzseg tőle.
Mi vitt rá, hogy elolvassam? Hát az, hogy abszolúte kibaszás ami itt folyik.

Mondom: Sok időt kell itt töltsek, erről majd később, így hát lelkes Orbán országkirályság megmentőjeként, gondoltam termelem addig a GDP-t (mozaikszó!!) és felcsaptam kicsiny laptopom, elővettem almás telefonom és kezdeményeztem egy kapcsolatot. De meglepetéééés: VAN WIFI! Na nem szándékosan. Ááá, véletlen. Gondolom tech (nem)olvasóim már kitalálták, az SSID-je default. Ez annyit tesz, hogy gyári beállításon van. Valami önjelölt IT-doki konfigurálhatta, bedugta és ment, de jó. Csak annyi esze nincs, hogy a wifi nem áll meg a falon. Így netezünk mi. (1)

A laptopoknak viszont van egy rém hülye szokása, lemerül. Sebaj, körbe néztem konnektor után. Nincs. Sétáltam fel, s alá, így jutottam el a szint másik oldalára, a vezetőségi részre. Ott is kerestem, meg is kérdezték, miközben teljes nyugalommal csámcsogtam teszkós almámat, azok meg a vak irodájukból lestek ki, hogy keresek -e valakit. Udvariasan válaszoltam, hogy nem, és elfordultam. Ezt nem tudták kezelni, így megjelent egy férfi ember, aki ezután feltett még egy kérdést: Segíthet -e? Hát, kösz nem. El. Később. Újra arra jártam, alma nélkül, határozottabban nézelődve. Ismét kérdezősködtek, de most a Műszaki Igazgató (odáig vagyok magamért) asszony. Ja de, segíthetsz, konnektor kéne. Az nincs. Drága. Kisebb eszmecserébe bonyolódtam nem tetszésem kifejezése céljából, amikor előkerült az igazi indok: hajléktalan barátaink bejártak hajat és szakállt vágni az épületbe! Mi van? Semmije nincs, de hajvágója van. Jó neki. Teljesen hülyének néztek. Majd további hülyeséget beszélve, hogy jól megmondják a frankót, azt is elárulták, hogy a mobiljaikat sem tölthetik. És egyébként sem lehet minden szart bedugni, mert műszakilag nem jó. Itt már intenzív válaszokba kezdtem, aztán feladtam. DE: találtam a vezetőségi folyóson egy darab konnektort. Már merül a gép, oda fogom bedugna és letelepszem a földre (motoros szerkóban vagyok). Kíváncsi leszek mit szólnak. A terv az, hogy ragaszkodom majd számla kiállításához a tápegységen található feszültséggel számolva, és jó fej leszek, a bejelentkezési idő és a számlázás közti órát számolhatja. De csak a közintézményeknek érvényes kedvezményes tarifával. Azt pedig (kb. 5-15Ft) befizetem szigorúan készpénz fizetési nyugtával a kasszába. (2)

Hát így olvastam el a házirendet. Tudnom kellett mit szabad és mit nem. Már tudom. A teszt még hátra van.

–folytatjuk–

Nincs folytatás, mert bebocsátást nyertem…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük