Szégyen a gépen futás, de hasznos

Az utóbbi időben mintha direkt nem tudtam volna elmenni futni. Előadhatnám vagyis bele hazudhatnám a saját képembe, hogy a körülmények, de nem. Egyrészt jómagam is nagy lusta voltam, nem tudtam magam rávenni, hogy a Mszigetre kimenjek, aztán meg az időkeret fogyott el, aztán meg a tegnapi vihar gátolt.

20110921-030633.jpg

Viszont nagyon hiányzott már. Így hát, ma este éjjel hajnal felkerekedtem és megnéztem hol van itt egy fitnesz terem. Emlékeztem, hogy itt a közelben valamelyik droid foglalkoztató aljában van és meg is lett. Ez az.

Ezerháromszáz-kilencven értéktelen magyar forintért beengedett a helyi portás, nem tudom ez sok vagy kevés, de az biztos, hogy közel van, 1 perc alatt átsétáltam és tudtam futni. Igen, fizettem futásért. A helyzet az, hogy a szigeten vagy nincs lámpa vagy leütnek. Engem meg aztán pláne, mert fülessel nem igen hallom meg ha valami születésétől fogva barna jön mögöttem.

És akkor a verdikt: nem volt jó, de legalább hasznos. Jó a gép, meg fasza, mér pulzust, meg van rajta TV, amit kapcsolgathatsz, de mégis csak egy helyben állsz. Nincs meg a haladás érzése. 1 perc alatt majd meg haltam, lenézek a km számlálóra még egyet sem mutat, kábé 0.57km lehetett. De lehet hogy mile volt, mert az a hülye gép furán mért. Rájöttem hogy mile, átállítottam, de fura mód a megtett út nem változott. Vagy km-ben volt, vagy maradt mile-ban. Egyébként itt küldeném el a faszba a gyártóit, mert ha végzel egy workout-al (ez mi magyarul?) akkor vissza áll US mértékegységre.

Na de ott hagytam el a vezérfonalat, hogy mégis csak egy helyben állsz, bámulod az utcát, a falat, a gépet és nem jó. Azért is mentem le, hogy a fejem rendbe tegyem, de csak gondolkodni nem lehet. Először a gép nyüszítése a fura, ahogy lépsz rajta, aztán nézegeted a kijelzőt, aztán megint a nyüszítés a hangos, aztán valami barom leejt egy 50 kilós tárcsát (mert voltak mások), aztán nézed a tévét, aztán kiír valamit, szóval minden van, csak a saját fejed nincs. Ráadásul kisebb távokat becsukott szemmel szoktam megtenni. Itt nem lehet, mert nem érzel se szelet, se hatodik érzék nincs. Csak úgy vagy egy helyben, mozgó lábbal.

5km volt a táv, de nem ment egyben. Valami miatt durva fájás volt a bal térdem csuklópontjának bal (tehát külső) oldalában, így legalább 1.5 km-t gyalogolva tettem meg, igaz az is 7-8km/h-s sebesség volt. Nem volt egy remek idő.

DE: ha a meló miatt a sziget nem fog összejönni, akkor ezt az utat fogom választani, mert futni bizony jól esik és kell.

Q1: ha olvassa – márpedig tudom – a futós ember ezt, akkor tegye már meg, hogy mailben leírja, milyen csoda krémet kéne vajaznom a térdemre?

16 comments

  1. A futópad szar, nem értem miért nem futsz utcán, hozzád még a liget is közel van.

    Rictofit a jó illatú és jégzselé a hűtős krém.

  2. Gyere pénteken napközben a Szigetre…
    A fájás több dolog miatt lehetett, próbálkozz még és ha nem múlik akkor doki..

    • a baj az, hogy nem múlt idő. alig tudok ráállni, ez különösen az MT megtartásánál volt gond piros lámpánál. persze inkább a fájdalom -mert hős vagyok- mint, hogy felboruljak két autó közt :)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük