Mennyi? 30! Mi harminc? Mi mennyi?

Idén május 13-a péntekre esett. Volt már ilyen, de most azért fontos, mert 1981-hez viszonyítva 30 év telt el. Akkoriban szerdán születtem meg, most meg péntekre esik a kerek harmincas évforduló.

Egy kocka barátomnak a kerek számok a kettes számrendszerben számítanak kereknek. A harminc ott pont nem az, mert 0001 1110 számsor reprezentálja a kettes rendszerben.

A reggel egyébként ugyanaz volt mint a többi. Nem kellett mankó, nem fájt jobban a hátam és az ágy sem rántott vissza többször mint szokott. Egyébként sem érzem / gondolom magam különösen öregnek, ennyinek meg kifejezetten nem. Szép is lenne. Brr. Inkább a matematikája az, ami különös. Eddig huszanokat mondtam, most meg harmincakat kell majd mondani. Mindenki majd -gondolom- megkérdezi, hogy mit értem el, mik a tervek, mit tudok felmutatni. Semmit. Ez a része nem érdekel.

A nap további része sem volt különös azt leszámítva, hogy a melón kívül még több sms, hívás és e-mail jött. Igyekeztem válaszolni mindre, ha nem sikerült, sorry. Szóval munka munka munka, de már nem érdekelt, mert vártam az estét. Vásárlás, készülés, autó, piák, kaják, cuccolás P-hez, kaját összerakni, málnaszörpöt intézni, stb. Szépen meg is csúszott a program, így a teraszos rész ki is maradt.

Hivatalosan 22-re kellett volna a tetőre kiérni, de ezt a projektet a népes társaság csak 0.30-ra tudta abszolválni, ahol azért a türelmesebbek megvártak. Engem is és É-t is, aki egyébként szintén egy napon született velem, egy évben, így együtt ünnepeltünk. A további program jó volt, fasza volt, beírtam az ötöst mindenkinek az ellenőrzőjébe, különösen E-jébe, mert ő szállította a szuper szülinapi kalapot, aminek köszönhetően rengeteg ismeretlen nőszemély jött oda adni két puszit, meg jót kívánni a jövőre nézve. Kérdésemre, miszerint hányadik születésnap lehet, kivétel nélkül 25 és 28 közti válaszok érkeztek, mely tovább fényesítette az amúgy is vakítóan csillogó estét.

A tetőn elég központi társaság lettünk, erről képek találhatóak a megfelelő patikákban és a parti fotós oldalakon. (Link)

Másnap.

Reggel egy tabletta kellett a fejemnek, amit K. szállított kómás esemesem kérésére, meg a kevés alvásomnak, így a konyhában fetrengve próbáltunk magunkhoz térni, É által készített maradékokból szendvics katonákká lett zöldségből táplálkozva. Ez egy órákig tartó folyamat volt, de nem feladva azért lejutottunk a kisoroszi-i majdnem kerti party-ba, de visszajöttünk és hullaként elaludva a Rio előtt végül vasárnap hajnal 4-kor lezárásra került az ünneplés, melyet másnap amúgy is családi mosolyogj ebéd követett, ahol két akkor bordát ettem majdnem meg, hogy nézett mindenki. Én is.

Értékelés.

Neten olvasgattam, hogy ki mit gondol, hogy pánikol ettől a számtól. Ekkor akadtam bele ebbe: http://incrementalism.net/personal/thirty-vs-twenty/ Gondoltam összeállítom én is, szigorúan a fenti alapján.

Tim at 30 Tim at 20
I have a wonderful wife who makes me very happy.

Nincs feleségem, egyelőre terv sincs rá.

I’m in an unhealthy relationship in the process of falling apart.

Egy jó kapcsolatom volt.

I have a great job at a company I truly respect.

Jó cégem van nekem is, én vagyok a CEO.

I just dropped out of university to work at a company that is burning through DARPA grants building pointless products that nobody wants.

BME, az egyetem.

I have an awesome apartment in San Francisco.

Budapesten van egy állat kecóm.

I live with my parents (sorry, Mom).

Otthon és bnőnél.

A whole long weekend of celebrating my birthday with my wife and my friends.

Barátokkal.

I don’t even remember. Probably something lame.

Valószínűleg én is hasonló.

Drinking California wine.

Party.

Sneaking into bars (sorry, Mom).

Otthon ültem.

Designer eyeglasses.

Van ilyenem.

Adult braces.

Sose volt.

I still look 25.

Pipa.

I still look 15.

Talán.

Hát így.

10 comments

  1. A 20. szülinapod tényleg nem volt nagy szám, de pl akkor kaptad az egér alakú tortát (kék logitech)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük