Az Erste bank kulccsal véd

A szerző az Erste bank ügyfele, azonban nem szereti azt, kényszerből nyitott számlát, hogy a BME-s pótvizsga díjakat gyorsabban intézhesse. Akkoriba.

Ma be kellett menjek egy fiókba, mert a soha nem használt kártyámon számlámon felgyűlt némi tartozás (kártyadíj + havidíj). Kinéztem a fiókot, körút – Mester utca sarok. Belváros, frekventált helyen, körútra nyíló bejárati ajtó, kis fiók.

Automata ajtó, ATM előtér, majd innen kézi nyitású (tolni) ajtó. Rángatom, de nem nyílik. Bent vannak népek, időben is jöttem. Mi a fene? Jön az őr, majd kulccsal nyitja az ajtót, jöhetek. WTF?

Belépve meglepetés-2 fogad, nincs sorszám. A felszabaduló pulthoz odamész vagyis megvárod amíg hívnak, ha épp hátulról akkor onnan előre kiabál Juditka, hogy lehet jönni. Cserébe minden pult intéz mindent.

Amíg várok kérdezem az őrt, hogy ez így a zárás-előtt-fél-órával-vagyunk miatt van, vagy esetleg mindig? Azt mondja mindig. Wow. Kérdem, na de mi értelme? Erre azt az okosat és szellemeset válaszolja, hogy ha egy madárijesztő áll az ajtóban, vagy aknavető van a kezében akkor azt nem engedi be. Itt nem folytattam a társalgást, láttam, hogy semmi értelme.

Az ajtó, amit kulcsol naphosszat a fegyveres őr, egy mezei alumínium profilu ajtó, sima üveggel. Kábé bárki betöri, de egy golyóval biztos nem ellenkeznék belülről az arany kulccsal a kezemben. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy melyik az az elbaszott bankrabló aki már az utcán fogja a fegyvert látható módon? Mit tesz inkább: odaáll, mosolyog, majd miután beengedték, amíg visszazár az őr, szépen a stukkert is lecsatolja róla.

Normálisak ezek?

A pénztáros csaj hallgatta a beszélgetést, ő szabadult fel, hozzá mentem. Rázta a fejét, hogy ő se érti, de hát ez a szabály. De ki hozta ezt a szabályt? A biztosító? A bank? Belvárosi fióknál?

Bolond Erste.

14 comments

  1. Tanulj meg helyesen írni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük