Rácz féle SAAB szervíz – képes beszámoló

Élő tudósítás: Épp a szervizben ülök az irodába vezető fém, igazi gyár-lépcsőn. Klasszikus régi-módi szervizt vettek meg. Nagy épület, benne sok emelő egyik végében az iroda, emeleten persze, alatta meg a kantin. Na, ezen a lépcsőn ülök.

Előzménynek annyi, hogy pont ebédidőben estem be. Minden szerelő egyként tolta magába a hazait, ki mikrós edényből, ki egy darab kolbászt papírból, mindezt a kantinban, egy viszonylag kis helyen. Kb. úgy mint a Mátrixban mikor először esznek együtt a Nabukodonozor fedélzetén. Azt a fehérje szart, ugye emlékszünk rá, 99-ből.

Tőlem balra tehát az iroda, jobbra egy Rover-t emelnek, a távolabbi állásokon már Saabok, meg áll egy Chevrolet, de azt inkább úgy látom csak takarítják, semmi szerelés. Készítek pár képet, nem szól senki, szerelnek csendben. A hangulat igazi szervizes, egy-két szerelő vernyog az aktuális celeb-cicára aki épp üvölt a kiszuperált autó hangfalakból. Lifestyle.

Rácz Szervíz

Rácz Szervíz

A szemben álló repülő akármiről még nem is beszéltem, de inkább fotó!

Rácz Szervíz - Repülő orosz csoda

Rácz Szervíz - Repülő orosz csoda

Közben beültem az irodába. Egyrészt nagy a mozgás a lépcsőn, másrészt hideg az a kurva fém lépcső. Cserébe most csendben, a kedvenc Ikea Klippan kanapémon ülök. A népek kedvesek, megy az ügyintézés, kaptam wifi kódot. Kihelyezett irodám van.

Breaking news, saját kocsi a levegőben. Most emelik, itt van előttem. Kerekek szépen sorban jönnek le, csere aztán megy vissza a téli. Gyorsan dolgoznak, persze, légkulccsal könnyű, én a 65kilómmal a 1.5 méteres kulcson hiába ugráltam Lajos esetében.

Várjuk a fejleményeket.

…and we are back. Ez lesz az új szerviz. Kocsit végig mutatják, pénz egyeztetés, mit mikor. Snitt, iroda. Pötyögés, név-cím-telefon és email, áttekintő lista és munkalap nyomtatás, aláírás, foglaljon helyet, mint látja mindjárt kész vagyunk.

Közben olvasgatom a SAAB magazinokat, ha tudnák, hogy az egyikben az én fotóim díszelegnek. Egyébként a csávó aki épp a kocsival foglalkozik, Gábor, naná ő is, készíti az alábbi SAAB videókat. Így szeresd a SAABod.

Most munka.

14 comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük