HDD vs SSD, Macbook Pro 15″

Történeti pillanatok voltak szeptember 27-én éjjel, vagyis 28-án hajnal, mivel hogy szétszedtem életemben először egy Apple Macbook Pro 15″ Late 2009 példányt. A gép nem az én tulajdonom. Volt nagy para, meg youtube videóból tanulás.

A másik történelmi esemény, hogy beszereltem egy gyors Inteles SSD-t, majd rendszertelepítettem.

A részletek unalmasak, így skip. A kihúzó filcre érdemes rész pedig annyi, hogy:

Egyik ismerősöm kitalálta, hogy SSD kell neki, persze olcsón. Huzavona után választottam neki BT barátommal egy Kingston M-Series-t, egész pontosan egy KNG SNM225-S2/160GB -et. Kellett a 160GB, mert OSX és WIN7 és fut rajta teljes munkára képes szoftver környezettel, sok sok titkosított óriás fájlokkal és nem rendet tartó felhasználóval. Kellett még egy keret – tudományos nevén Optibay, mert a 320-as gyári vinyó bizony bent maradt. Ezt Richie420 biztosította, 12k fizetőeszközért.

Eljött a nap, minden megvolt rendben, szoftverek, igény lista, hardverek, idő és a felszabadult gép. Szereljünk. Mac-et szétszedni azért parás. Elsőre. Aztán már nem. Könnyű szerelni, hasonlítva egy PC-hez. Sok csavar, lejön az alja és ott van minden. Nesze. Cserébe minden passzentos, sűrű és hozzáférhetetlen, de megoldható. CD ki, gondolkodás, CD vissza, hisz oprendszer tisztán megy SSD-re, így a dupla szerelés után SSD be, HDD félre rak. Gép be, OSX fel, BootCamp fel, Win7 fel. Eddig kellett a CD, így CD ki, helyére Optibay + HDD be, SSD a HDD helyére be. Boot frankó, 4 HDD ikon a képen. Minden megvan. Jöhet a finomhangolás, user szoftverek, frissítések, adatok, ikonok, kinézet, háttérkép, bla bla bla.

A restartok piszok gyorsak. Win7 2.5x progress barozik, OSX gongat, vár kicsit majd húzza is fel a dock-ot. IE8 kivágódik a képre, iTunes szintén. Mindenki gyors. Minden gyors. Amazing. SSD a jövő, hihetetlen.

Kivonat a jövőnek: SSD 90.090 Ft, Optibay 12.000 Ft, teljes szerelés+install+beállítás kb. 8 óra.

Tags: , , , , ,

2 comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük